businessplaces.nl

Vergaderlocatie; een andere plek: nieuwe inzichten

Vergaderlocatie

Als je langere tijd doorbrengt op dezelfde locatie, raken je zintuigen gewend aan de geur, de kleuren en het gezelschap. Hierdoor gaan je prikkelsensoren lager, raak je ontspannen en ongemotiveerd. Precies wat je niet wil hebben tijdens een vergadering! Dus wat als je vergaderlocatie een saaie hoek in hetzelfde kantoor is? Dan moet je op zoek naar een níéuwe vergaderlocatie!

Hoe zit dat met een vergaderlocatie?

Vanuit huis werken; de wekker kan wat later, het ontbijtje wat uitgebreider en in je pyjama kun je achter de computer gaan zitten. Geen collega’s die je afleiden, geen gedoe met je baas, geen vieze automaat-koffie. Heerlijk ontspannen. Misschien wel zó ontspannen, dat je moeilijker aan de slag kunt. Je wilt eerst even je huis opruimen. Dan raak je afgeleid als je door je e-mails gaat, er is toch niemand die op je let. Voor je het weet, ben je drie uur lang Youtube-filmpjes kijken over katten.
Voor velen werkt het ook zo op kantoor zelf. Je komt in een sleur, en je creativiteit zit op een laag pitje. Hoe houdt je jezelf dan scherp? Het antwoord is makkelijk: een nieuwe locatie. Een nieuwe locatie prikkelt je zintuigen, houdt je wakker en scherp. Een nieuwe omgeving stimuleert dusdanig, dat doelen sneller behaald worden. En dat is wat je wilt met je vergaderlocatie!

Een vergaderlocatie is voor alle vergaderingen

Een vergaderlocatie is belangrijk omdat in een meeting belangrijke afspraken gemaakt worden. Op deze locatie wil je scherp zijn, goed kunnen luisteren, en teruggeven. Denk aan een scheiding; jullie zitten beide met advocaten op een vergaderlocatie! Een pitch voor je nieuwe idee doe je op een externe locatie. Komen er hoge piefen op wie je indruk wilt maken? Huur dan een luxe vergaderlocatie. Een van de voordelen van een nieuwe locatie is dus het ontstaan van nieuwe prikkels waardoor je scherp blijft, je kunt ongestoord aan het werk zonder je druk te maken over kantoorperikelen, voor alle benodigdheden wordt gezorgd. Je bent dus niet verantwoordelijk en kunt je optimaal concentreren op de vergadering, en je kunt een vergaderlocatie zo groot of klein maken als je zelf wilt.

Variatie in vergaderlocatie

Er zijn vergaderlocaties op het strand voor strandliefhebbers, die het geluid van golven bijvoorbeeld rustgevend vinden. Er zijn vergaderlocaties in wolkenkrabbers met uitzicht over de stad, en rustieke vergaderlocaties. Wifi, koffie en thee en catering zijn beschikbaar. Je kunt vergaderlocaties vinden door het hele land. Vergader nu op een nieuwe locatie!

 

Mobiele versie afsluiten