Je trouwdag is een bijzondere dag en dat wil je natuurlijk tot een onvergetelijke dag maken. Een goede locatie en decoratie zorgen samen voor een leuke bruiloft. Vele kiezen om tijdens de zomer buitenshuis te trouwen en daarbij een tent te huren. Het is zeker uniek als je buitenshuis in een tent trouwt, maar waarom zou je liever in een tent trouwen?

Waarom een tent?

Vele stellen ervaren dat trouwen in een bruiloft tent ideaal is omdat je zelf kunt bepalen op welke locatie de tent moet worden opgezet. Je kunt dus  je ideale trouwlocatie zelf bepalen. Een tent kan op elk gewenste plek worden opgezet. Je kunt een bruiloft tent laten opzetten waar je elkaar voor het eerst hebt gezien of waar je de beste momenten met elkaar hebt gedeeld. Ga je als stel naar het strand, dan kun je ook je bruiloft tent op dat strand laten opzetten. Of in je achtertuin of in het bos.

Inrichten en decoreren naar eigen keus

Als je in een tent trouwt bepaal je zelf hoe je de tent wilt decoreren en inrichten. Je hoeft je niet te houden aan de regels van een speciale locatie waar je niets kan veranderen omdat het gaat om een standaard indeling en decoratie. Bij een bruiloft in een tent bepaal je zelf de kleur, welke aankleding je zal gebruiken, waar het trouwaltaar komt te staan, welke versieringen je gaat gebruiken, waar de bar zal zijn, de dansvloer, de stoelen en tafels voor de gasten en de catering. Je richt je tent zelf naar wens in. Ook het formaat van de tent is helemaal naar eigen keus. Als je een zaal huurt voor een bruiloft kun je de ruimte ervan niet veranderen terwijl je bij tenten dat wel kunt doen. Je kunt zowel grote als kleine tenten huren en dat leent zich goed voor grote of kleine bruiloftfeestjes. Je kunt ook ervoor kiezen om de hele bruiloft in de tent te laten plaastvinden. Door alles vanaf trouwceremonie tot trouwreceptie gewoon in de tent te organiseren, blijf je gewoon op een locatie en kun je rustig genieten van je dag en de gasten.

Feesten tot laat

Als je trouwt wil je genieten van je trouwdag en tot laat in de avond feesten. Je wilt samen met je familie en vrienden jouw trouwdag tot een onvergetelijke dag maken. Als je een tent huurt kun je tot in de late avond door feesten. Als je een speciale locatie huurt ben je beperkt en moet je op een bepaald tijdstip je feest beëindigen.

Voldoende tijd voor fotoshoots

Op je trouwdag is het belangrijk dat alle mooie momenten worden vastgelegd. Voor het maken van mooie foto’s moet er voldoende tijd zijn want zo kan het bruidspaar een uitgebreide fotoshoot maken. De trouwfoto’s zijn namelijk een herinnering van de mooiste dag van je leven.

Een bruilof tent huren is voordeliger

Een bruiloft in een tent dat opgezet is in je achtertuin is voordeliger dan een speciale trouwlocatie huren of tenten kopen. Zo heb je meer budget over voor een goede catering of een  leuke honeymoon. Je moet wel heel veel dingen zelf regelen zoals stoelen en tafels, bar en toiletvoorzieningen.

Een bruiloft buitenshuis organiseren in een tent is niet alleen voordeliger. Het beperkt jouw niet in het feesten, het decoreren en inrichten.