Nu de economie weer in een flinke groeispurt zit neemt ook het aantal horecaonderneming weer flink toe. Ook het aantal horecabezoeken stijgt weer. Mooie kansen voor alle horecaondernemingen. Het horecaconcept met de daarbij behorende sfeer is een belangrijke succesfactor. De inrichting en zeker horecavloeren zijn daar weer een belangrijk element in. Horecavloeren zijn zeer bepalend voor de sfeer in een horecaonderneming, maar hoe selecteer je de juiste vloer? Daarvoor moet je verstand hebben van wat werkt en wat niet werkt in een horecaonderneming en moet je snappen wat aansluit op het horecaconcept. Horecavloeren selecteren is dus een belangrijke klus en bepalend voor het succes. Lees er daarom snel meer over in dit blog en ga er snel mee aan de slag.

Horecavloeren van hout

Hout is een materiaal wat je veel ziet bij horecavloeren. Er wordt veel voor gekozen omdat hout vaak een warme en gezellige uitstraling geeft binnen een horecaonderneming. Daarnaast gaat zeker massief hout lang mee en bij de juiste behandeling kan het intensief gebruikt worden en valt de hoeveelheid onderhoud mee. Vaak worden horecavloeren van hout recht gelegd. Als het massief hout is worden de vloeren vaak verlijmd of vernageld aan de grond. Bij een horecaonderneming is dit verstandig om te doen omdat deze wat intensiever gebruikt worden. Als je wat meer speelsheid wil creëren dan zijn horecavloeren in een visgraat vorm een optie. De zogenaamde visgraat vloer wordt gelegd in een visgraat patroon. De planken worden haaks tegen elkaar aangelegd waardoor dit patroon ontstaat. Er kan gevarieerd worden door voor kortere of langere planken te kiezen. Let wel op het leggen van een visgraat vloer is een heel nauwkeurig werk. Ik raad zeker aan om dit aan de echte professional over te laten. Zeker bij horecavloeren.

Horecavloeren van duurzaam hout

Zeker als je in je horecaonderneming kiest voor een houten vloer zou ik zeker adviseren om te kiezen voor duurzaam hout. Tegenwoordig wordt steeds meer terecht geeist van bedrijven om een bijdrage te leveren aan het milieu en zoveel mogelijk een duurzame economie te creëren. Dat geldt dus ook voor horecaondernemingen. Je draagt al voor een klein deel bij door te kiezen voor horecavloeren van duurzaam hout. Duurzaam hout kun je herkennen door het zogenaamde FSC keurmerk. Een internationaal keurmerk die op een aantal aspecten producenten van hout selecteert die duurzaam hout produceren. Bij leveranciers staat bij ieder houtsoort of het dit keurmerk heeft. Veel succes met het bekijken van horecavloeren. Ik hoop dat je mede door dit blog tot de juiste keuze kan komen.