Je hebt waarschijnlijk vast wel eens gehoord van legionella. Het is een bacterie die mensen kan besmetten. De meeste besmettingen bij mensen vindt plaats doordat er onveilig drinkwater wordt gedronken. In Nederland komt dit gelukkig niet veel voor. De hoofdoorzaak daarvan is dat er ontzettend veel tijd en aandacht wordt besteed aan het garanderen van veilig drinkwater aan alle inwoners. Dat water is gewoon beschikbaar via de kraan in je huis. Het is voor ons allemaal heel vanzelfsprekend geworden, maar zo normaal is het niet. We mogen gelukkig zijn dat we in een land als Nederland wonen. Wanneer het weer warmer wordt dan wordt de kans dat water besmet raakt met legionella een stuk groter. Bij Kenteq is het mogelijk om een cursus te volgen die speciaal gericht is om besmettingen van legionella te voorkomen.

De verschijnselen van een besmetting met legionella

De ziekteverschijnselen van legionella zijn erg vervelend. Dat niet alleen, die ziekte kan het leven van een patiënt in gevaar brengen. Een patiënt kan last krijgen van hoofdpijn, spierpijn, misselijk worden en zich over het algemeen niet helemaal lekker voelen. In meer ernstige gevallen zijn de symptomen heftig en is er ook sprake van een longontsteking.

Draag bij aan de veiligheid van miljoenen mensen

Legionella voorkomen betekent dat miljoenen mensen risicoloos water kunnen drinken uit de leidingen. Dat is dus ontzettend belangrijk werk. Bij de opleiding legionellapreventie leer je hoe je risico’s kunt vermijden en weet je wat de wettelijke voorschriften zijn om een uitbraak van legionella te voorkomen. Aan het einde van de cursus krijg je uiteraard een diploma waarmee je kan laten zien dat je een expert bent op het gebied van legionellapreventie. De opleiding is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het aanbieden van veilig drinkwater en graag verder wil leren.