De echte fanatieke gamer speelt zo’n vijf tot twaalf (!) uur per dag. Het gemiddelde ligt ergens rond de drie en een half uur op één dag. Hou jij ook van gamen, maar wil je jezelf niet in het ‘echte’ leven kapot maken? Ga dan op zoek naar een goede gamingstoel.

Wat is gamen?

Gamen houdt in; online spelletjes spelen in teamverband of solo. Vroeger kocht je deze ‘games’ in een speciale winkel, tegenwoordig kun je gamen vanuit je luie gamingstoel, zonder naar buiten te hoeven. Je kunt namelijk via het internet nu online met anderen interactief gamen. De bekendste soort games zijn Call of Duty en Fantasy games. Oorloggames worden vaak met meerdere mensen tegelijk gespeeld, compleet met headset en microfoon. Via tekst in beeld of geluid blijf je in contact met elkaar, zonder dat je uit je gamingstoel hoeft te komen. Innovatief toch!?

De gamestoel.

Veel mensen beseffen het niet, maar we zitten bijna de helft van de dag op onze kont. Eerst tijdens het ontbijt, dan acht uur op werk, dan weer met het avondeten, en vervolgens met tv kijken of gamen. Dit zorgt voor rug en nekklachten. Waarom is een goede gamingstoel nu zo belangrijk?
Omdat vooral bij gamen, je gespannen en gefocust op het beeld bent. Je begeeft je in een ‘andere realiteit’ waardoor de adrenaline door je lichaam jaagt. Dit langere tijd achter elkaar! Je moet je namelijk goed concentreren, anders ben je zo dood (in de game, dan.)
Uren lang gespannen zitten heeft een groot effect op de spieren. Ze verkrampen in een bepaalde positie, waardoor ze vast komen te zitten. Als je daarna even je gamingstoel verlaat om naar het toilet te gaan, merk je een steek of trekkerig gevoel in je nek, schouders, of rug. Ook je benen kunnen hier last van hebben! En dit dan meerdere uren per dag, meerdere dagen in de week!
Voor je het weet heb je zware rugklachten, vergroeiingen, of migraines. Dan blijft er met alle fysiotherapie en doktersafspraken weinig tijd over om lekker in je gamingstoel te zitten!

De perfecte match.

De ideale gamingstoel is comfortabel, flexibel, en geeft mee met de bewegingen van je lichaam. Zo ontlast je je spieren; doordat de stoel meegeeft en je dus weinig druk op je spieren hoeft te leggen.
Een hardere gamestoel is beter voor je rug dan een zachte; zo krijgt je rug steun, zit je rechtop en het dwingt je om geconcentreerd te blijven. Speel dus niet meer op de eetkamer stoel, bank of grond, maar wees verstandig en koop een gamingstoel.