De nummer 1 op basis van dierenvoer: Royal Canin. De naam is Frans voor ‘koninklijke hoektand’, en wij vinden dat erg passend. Royal Canin is een bekend dierenvoer merk dat zijn populariteit te danken heeft aan de ontwikkeling van zijn hypoallergene voer.

Ontstaan.

In 1968 zag Jean Cathary, een Franse dierenarts, steeds vaker dieren met een allergische reactie van voer langskomen. In die tijd was er nog niet veel keuze, veel gezinnen gaven hun dier de goedkoopste ofwel enige soort brokjes, en sommige gezinnen gaven hun dier wat zij zelf overhadden van het avond eten. Maar ook honden kunnen allergisch zijn! Je ziet het alleen niet snel, omdat een allergische reactie bij een hond onder zijn vacht voorkomt. Het gaat mede door de hitte van de vacht jeuken, en de hond krabt met zijn vieze pootjes de huid open. Zo onstaan infecties.
Jean ontwikkelde Royal Canin, hondenvoer met hypoallergene werking. Dit houdt in dat het een anti-allergische stof bevat. Zoals sommige honden een hypoallergene vacht hebben (zoals labradoedels en poedels), zo heeft Royal Canin hypoallergeen hondenvoer!

Producten.

Royal Canin houdt er rekening mee dat niet ieder dier hetzelfde is. Daarom ontwikkelden ze verschillende varianten voedsel, af te stemmen op uw eigen dier. Zo stemmen ze hun lijn af op:
1. Grootte (voer voor een Deense Dog is natuurlijk anders dan voor een Chihuahua!
2. Leeftijd (denk puppy, volwassen, en senior)
3. Levensstijl (is uw hond erg actief, of juist rustig? Hoe meer beweging, hoe hoger de energieverbranding.)
4. Levensfase (Dit kan bijvoorbeeld zijn als u al een oud huisdier heeft met kwaaltjes. Dan heeft deze voeding met zo veel mogelijk eiwitten en voedingsstoffen nodig! Deze voeding is ook geschikt voor na ingrepen zoals sterilisaties.)
5. Ras (Bepaalde honden eten sneller dan andere en schrokken hele brokken naar binnen. Die moeten dus makkelijk verteerbare brokken! Andere hondjes houden van af en toe een hapje.)

Liefde voor het dier.

Niet veel dierenmerken houden zo veel rekening met het dier zelf. Ook voor dieren met kwaaltjes zorgt Royal Canin voor een uitgebalanceerd dieet. Er is namelijk zelfs…dieetvoer! Bepaald voer kan een rol spelen in het behandelen van kwaaltjes, zorg dus altijd dat je goed op de hoogte bent.
Let op! Niet al het voer is hypoallergeen. De speciale soorten zijn duidelijk aangegeven op de zak zelf.

Voor speciaal ontwikkeld voer voor uw huisdier, bent u bij Royal Canin op uw plek. De ontwikkeling van hypoallergeen voer, dieetvoer en voer gericht op de 5 kenmerken van uw hond of kat zorgen ervoor dat uw huisdier naast lekker, ook veilig en verzorgd eet.