Misschien ben jij al een zeer georganiseerd persoon die altijd zijn dingetjes op een rijtje heeft. Dan is deze blog misschien niet heel nuttig voor jou. Het kan ook zijn dat je dit absoluut niet bent. Ben je net als ik soms een verstrooide vogel die iets na twee minuten al kan vergeten? Dan raad ik je vooral aan om verder te lezen. In deze blog geef ik tips over hoe je je verstrooide leven toch iets meer georganiseerd kan maken.

Houd een agenda bij

Jarenlang heb ik koppig gezegd dat ik geen agenda nodig had. “Ik onthou alles wel”, zei ik dan. En stiekem wist ik natuurlijk ook wel dat dit niet waar was, maar dit wilde ik maar niet geloven. Op een bepaald moment vergat ik elke week zoveel afspraken, dat ik toch maar besloot een papieren agenda aan te schaffen. Het duurde even voordat het in mijn systeem zat, maar ik neem hem nu elke dag met mij mee. Eerlijk is eerlijk, een papieren agenda werkt niet voor iedereen. Als verstrooid mens kan je dit ding natuurlijk ook regelmatig vergeten. Als dit bij jou het geval is, hou dan gewoon de agenda in je telefoon bij! Dit werkt net zo goed als een papieren agenda en tegenwoordig is er bijna niemand meer die zijn telefoon vergeet.

Bewaar belangrijke spullen op 1 plek

Als je net zo’n persoon bent als ik, ben je waarschijnlijk ook erg vergeetachtig. Als ik voor elke keer dat ik zonder OV bij de bushalte stond een euro zou hebben gekregen, was ik nu miljonair geweest. Ik kon op de onhandigste momenten mijn pinpas, ID kaart of geld vergeten. De grootste oorzaak hiervan was dat ik niks op een vaste plek bewaarde. Zo kon ik denken dat mijn pinpas in mijn broekzak zat, maar dan zat hij daadwerkelijk nog in een tas die ik net niet mee had. Mijn familie werd inmiddels zo gek van mij, dat ik voor mijn verjaardag een secrid slim wallet kreeg. Dit is een telefoonhoesje waar al je pasjes in kunnen. En aangezien ik mijn telefoon altijd bij mij heb, vergeet ik mijn pasjes door deze secrid slim wallet nooit meer!

Hou lijstjes bij

De laatste tip die ik kan geven is het maken van lijstjes. Ik deed dit in het verleden voor helemaal niks. Dan stond ik in de supermarkt en vervloekte ik mezelf weer dat ik niet gewoon even had opgeschreven wat ik nou nodig had. Sinds een tijdje maak ik altijd lijstjes voor mijn klusjes, boodschappen en andere dingen. Het werkt fantastisch!