E-mail wordt steeds populairder. Het communicatiemiddel is niet meer weg te denken uit het dagelijkse (bedrijfs)leven. Er zijn dan ook erg veel gratis e-mailproviders. Het ontvangen en verzenden van e-mail hoeft namelijk niks te kosten. Onder particulieren zijn deze gratis mailproviders dan ook erg populair. Maar omdat er zoveel gratis providers zijn, is het soms lastig kiezen. Welke biedt de meeste opslagruimte? Waar zijn mijn gegevens het best beveiligd?

Gmail.com

Als je erover na zit te denken om een e-mailadres aan te maken, kom je al heel snel bij Gmail uit. Deze dienst van Google is in 2004 opgericht en is vandaag de dag nog steeds erg populair. Gmail biedt een totaal van 15 GB opslagruimte en is ook nog eens erg gebruiksvriendelijk. Je kunt de lay-out namelijk aanpassen en bijvoorbeeld een eigen foto in de vormgeving opnemen. Een ander voordeel van Gmail is dat het perfect is geïntegreerd met de andere diensten van Google. Denk hierbij aan Google Drive en Google+. Je kunt bijvoorbeeld binnen Gmail met vrienden chatten of een videogesprek voeren.

Outlook

Je kent vast de e-mailadressen zoals lekkerding89@hotmail.com of coolelisa1994@hotmail.com nog wel. Wat vroeger Hotmail was, is tegenwoordig Outlook. Outlook heeft Hotmail in 2013 overgenomen en richt zich sindsdien op een sterke concurrentiepositie tegenover andere gratis e-mailproviders zoals Gmail en Yahoo.

Als je je aanmeldt bij Outlook.com krijg je automatisch toegang tot andere diensten, denk hierbij aan de chatdienst Skype en de clouddienst OneDrive. Wat opslagruimte betreft, blijft Outlook bij het gemiddelde 15 GB. Ook kun je je Outlook mail combineren met een zakelijke mail. Zo heb je alle mailtjes op dezelfde plek en snel bij de hand. gratis email

Ziggo

Ziggo heeft een enorm groot e-mailbestand, dit komt mede door verschillende overnames. @UPCmail.nl en @Quicknet.nl horen bijvoorbeeld onder de server van Ziggo.nl. Ziggo is de grootste aanbieder op het gebied van televisie in Nederland, maar ook biedt Ziggo internet aan. Met internet van Ziggo heb je direct toegang tot de Ziggo mail. Vervolgens kun je gewoon vanaf je pc, tablet of smartphone inloggen op je Ziggo mail.

Ziggo biedt net zoals de andere gratis e-mailproviders 15 GB aan opslagruimte en zodra je bent ingelogd heb je toegang tot een agenda en adresboek. Ook kun je je social media-accounts toevoegen aan het mailoverzicht.