Portofoons, ze worden vaak gebruikt bij BHV, in de bouw, industrie en beveiliging. Als je een nieuwe portofoon gaat aanschaffen, wil je natuurlijk in één keer de goede kopen. Dit betekent niet alleen dat je een product moet kopen dat jaren meegaat, maar ook dat je de juiste portofoon koopt die aan je eisen en wensen voldoet. Er zijn een aantal aspecten waar je op moet letten als je een nieuwe portofoon gaat kopen. Wij geven je een aantal tips die je kunnen helpen bij het aanschaffen van de juiste portofoon.

Waarvoor gebruik je de portofoon?

Voordat je lukraak een portofoon koopt, moet je eerst rekening houden met waarvoor je het product gaat gebruiken. Portofoons worden namelijk in verschillende branches gebruikt en niet alle apparaten werken hetzelfde. De portofoon is oorspronkelijk ontwikkeld voor militaire doeleinden, maar tegenwoordig wordt de portofoon ook in de retail, bouw en beveiliging gebruikt. De portofoon wordt in alle gevallen toegepast voor een betere communicatie, maar toch zijn er verschillen in werking.

Digitaal of analoog?

Als je voor jezelf duidelijk hebt waarvoor je de portofoon gaat gebruiken, kun je nu de soort portofoon kiezen. Kies je voor een digitale of toch voor een analoge portofoon. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor de aanschaf van een digitaal model. Een analoge portofoon kan namelijk nog wel eens last hebben van ruis, waardoor je je gesprekspartner soms niet goed kan verstaan. Bij een digitale variant komt dit nauwelijks tot niet voor. Hierdoor verloopt de communicatie nog beter en duidelijker. Ook heeft een digitale portofoon vaak meer zendbereik. Dit betekent dat er een grotere afstand tussen jou en je gesprekspartner kan zijn tijdens de communicatie.walkie-talkie

Capaciteit van de accu

Als je een portofoon gaat kopen, moet je ook zeker letten op de capaciteit van de accu. Je wilt natuurlijk niet dat de portofoon tijdens het werk leeg raakt. Als je een lange tijd met de portofoon wilt kunnen communiceren, kies dan voor een variant met een hoge accucapaciteit. Als je het apparaat slechts op gelegenheid gebruikt, kun je natuurlijk kiezen voor een portofoon met een gemiddelde accucapaciteit. Er wordt dan wel aangeraden om de portofoon niet te lang en te vaak op te laden. Als de accu vaak wordt opgeladen, kan dit namelijk erg slecht zijn voor de portofoon en gaat deze op den duur minder goed werken.