Jaren geleden werkte ik op een kantoor in een heel oud gebouw. Het gebouw had enkel glas en van die ouderwetse radiatoren om de boel warm te houden. Dat was echt nodig want door het enkele glas kwam, als de wind erop stond, de kou zonder aarzelen binnenzetten. Eigenlijk was het een hopeloze situatie. Zodra we de verwarming uitzette, koelde het kantoor snel af. Een paar jaar later verhuisde ik naar een nieuwer gebouw met een andere, maar net zo hopeloze situatie. Dit gebouw werd centraal verwarmd alleen de thermostaat hing elders in het gebouw op een schijnbaar warme plek. Want bij ons op kantoor was en bleef het ijskoud. Met als gevolg dat we een paar stroom verslindende straalkacheltjes aanschaften om toch maar warm te blijven. Het was eigenlijk niet meer verantwoord. Nu, in een nieuw kantoor, maak ik kennis met een andere manier van verwarmen: infrarood panelen.

Infrarood panelen: energiezuinig

Ik had nog nooit van infrarood panelen gehoord. Maar inmiddels ben ik ervan overtuigd dat zij de toekomst zijn. Ik heb nu een paar weken gewerkt in een kantoor dat met infrarood panelen uitgerust is, en ik heb het voor de verandering eens aangenaam warm op mijn werkplek. De panelen hangen aan het plafond. Ja, dat is we heel bijzonder. De infrarood panelen zetten stroom om in warmte. Hun oppervlakte temperatuur loopt op tussen de 95 en 150 graden. Ze stralen heerlijke warmte af het kantoor in. En wat heel handig is, dat doen ze in de ruimtes waarin jij dat wil. Zo wordt onze vergaderkamer niet altijd gebruikt dus die hoeft niet constant verwarmd te worden. Je kunt de verwarming per ruimte instellen. Heel erg handig. Dit maakt infrarood panelen heel energiezuinig. Je kunt ook werken met een kloksysteem zodat het al lekker warm is als je binnenkomt. Zoals het er nu naar uitziet gaan we dit jaar lekker besparen op onze energierekening en dat is voor ons bedrijf toch goed nieuws.

Stijlvol kantoor

Hoewel ik natuurlijk ook wel gevoelig ben voor de financi├źn vind ik het vooral leuk dat deze panelen zo mooi in het interieur passen. Ik breng veel tijd door op kantoor. Ik vind het fijn als het daar ook een beetje gezellig is. Over de panelen kun je een afbeelding plaatsen. Dat is echt heel erg mooi en het geeft het kantoor een unieke uitstraling. Ik voel me er nu ook gewoon thuis. Dus ja, geef mij maar infrarood panelen. Dat werkt prettig!