Rotterdam is één van de snelst groeiende steden qua toerisme ter wereld. Rotterdam is booming! Daarom is Rotterdam ook de perfecte locatie voor een verrassend weekendje weg. Vooral attracties als de Euromast, Diergaarde Blijdorp en de Markthal zijn absolute publiekstrekkers. Maar vergeet ook vooral niet de leuke en moderne hotspots als de Kop van Zuid, Kralingen of de Witte de Withstraat. Kom je voor een gezellig dagje shoppen dan moet je vooral in de Koopgoot of op de Lijnbaan zijn. Als voetballiefhebber kun je in Rotterdam je hart ook ophalen met clubs als Excelsior, Sparta en natuurlijk Feyenoord. Rotterdam is een stad die voor iedere bezoeker wat te bieden heeft en je nooit teleur zal stellen. Wel is het aan te raden om een bezoekje aan Rotterdam te combineren met een hotelovernachting, aangezien de stad te veel te bieden heeft voor één dag. De stad kent tal van moderne en luxueuze hotels en zijn vrijwel altijd veilig uitgerust met beveiliging en mistgeneratoren. Onderstaand zullen de leukste hotels voor een weekendje Rotterdam besproken worden.

Rotterdam Centrum

Uiteraard zijn de meeste hotels in Rotterdam gelegen in Rotterdam Centrum. Hier vind je ook het luxueuze Hilton hotel, welke gelegen is midden in het centrum. Andere centraal gelegen hotels zijn het James hotel en het NH hotel Atlanta. Beide hotels liggen op een steenworpafstand van de lijnbaan en zijn van alle gemakken voorzien. Naast het centraal station ligt het Marriott hotel. Dit hotel behoort tot de mooiste hotels van Rotterdam en ligt daarom ook in de hogere prijsklasse. Ditzelfde geldt voor het Mainport Hotel. Dit hotel is gelegen naast de Erasmusbrug en biedt een schitterend uitzicht over de haven en de Maas. Wil je een goedkoop weekendje weg, dan is het Easyhotel een goede optie. Ook dit hotel is erg centraal gelegen, maar biedt basic kamers aan tegen een scherpe prijs.

Rotterdam-Zuid

Op ‘Zuid’ zijn er eigenlijk drie hotels waar je uitstekend kunt overnachten. Het eerste hotel is het Art-hotel, welke gelegen is bij Metrostation Rijnhaven. Vanaf hier ben je binnen 10 minuten in hartje Rotterdam. De andere twee hotels zijn beide gelegen op de Kop van Zuid, nabij de Erasmusbrug. Hier is het Nhow-hotel gelegen, welke een bijzonder uitzicht biedt over de stad. Ook het New-York hotel is een uitstekende uitvalsbasis voor een weekendje Rotterdam. Dit hotel is een oud en klassiek hotel en is in der jaren een icoon van Rotterdam geworden.

Rotterdam-Kralingen

Rotterdam-Kralingen is de perfecte locatie voor een weekendje weg voor jongeren/studenten. Hier vindt je namelijk het Studentenhotel. Dit hotel biedt goede kamers aan voor een studententarief. Daarnaast is in Kralingen ook het Novotel gelegen. Dit hotel ligt naast de snelweg en vlakbij metrostation Kralingse Zoom. Tevens is dit het perfecte hotel voor een zakelijke overnachting, vanwege het Brainpark en het Rivium op loopafstand.